دکتر فرهاد رهبر در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام تاکید کرد: مهارت‌آفرینی متناسب با نیازهای منطقه / استفاده از مزیت های اقلیمی دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام برای ثروت آفرینی/ دو بال ایمان و علم باعث توسعه و پیشرفت دانشگاه می شود

دکتر فرهاد رهبر در جلسه شورای دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام با اشاره به مهارت‌آفرینی متناسب با نیازهای منطقه ، بر استفاده از مزیت های اقلیمی دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در جهت ثروت آفرینی تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر رهبر به روحیه خوب، شاداب، پرتلاش و جهادی مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام اشاره کرد و افزود: اطلاع دارم که تمام مسئولان دانشگاهی این استان همانند دوران جنگ تلاش می کنند تا به ارتقای دانشگاه کمک کنند اما با توجه به شرایط خاص منطقه ممکن است در رسیدن به اهداف خود نتیجه کمتری بگیرند.

وی افزود: از رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام می خواهم تا با تشکیل کمیته ای به تلاش مسئولان این دانشگاه در استان ایلام جهت بدهد که آنها بتوانند در جهت رفع نیازهای منطقه تلاش کنند.

دکتر رهبر با بیان اینکه استان ایلام منطقه ای بسیار محروم است که مردم آن از فقر و محرومیت زیادی رنج می برند، گفت: نرخ بیکاری در این استان نسبت به سایر استان ها بالاتر است و قاعدتاً مردم از دانشگاه آزاد اسلامی توقع دارند که برای رفع مشکلات مردم کمک کند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه در این راه آموزش به تنهایی کفایت نمی کند، گفت: برای اینکه بتوانیم متناسب با نیازهای مردم به رفع احتیاجات و نیازهای آنها کمک کنیم، نیاز به یک طرح جدی داریم که معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه باید به این کار ورود پیدا کند.

استفاده از مزیت های اقلیمی دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام برای ثروت آفرینی

دکتر فرهاد رهبر با اشاره به مزیت های استان ایلام برای درآمدزایی و ثروت‌آفرینی گفت: وجود منابع نفت و گاز، ترانزیت، گردشگری و اقلیم مناسب از جمله مزایای این استان است که می توانیم از آنها برای ایجاد ارزش افزوده و خلق ثروت استفاده کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه ایران سرزمینی غنی است اما متاسفانه مردمی فقیر دارد، گفت: استان ایلام نیز از این امر مستثنی نیست. در همین راستا محققین و پژوهشگران باید به این زمینه ورود کنند و در مورد آن تحقیق و پژوهش انجام دهند تا دریابند که چگونه می شود دارایی غیرمولد را به ثروت مولد تبدیل کرد. این موضوع تنها با علم و دانش امکانپذیر است. البته علم و دانشی که متکی به مهارت باشد نه مدرک.

وی با اشاره به لزوم وجود دوره های کوتاه‌مدت آموزشی در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: امروز مردم به این دوره های کوتاه مدت نیاز دارند تا با آموختن یک مهارت بتوانند به تولید ثروت و ارزش افزوده بپردازند.

دکتر رهبر خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام گفت: مهارت‌آفرینی متناسب با نیازهای منطقه در مقاطع فوق دیپلم و لیسانس را در دستورکار خود قرار دهید.

وی در ادامه با بیان اینکه دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام می تواند در زمینه استفاده از صنایع کوچک پایین‌دستی نفت و گاز وارد عمل شود، گفت: می توان در این زمینه با مشارکت، بهره برداری های لازم را انجام دهیم. دنبال صنایع بزرگ نباشید بلکه خوشه های صنعتی متناسب با دانش را طراحی کنید.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به مسئولان حاضر در جلسه گفت: رشته های بین رشته ای که می تواند به پیشرفت منطقه کمک کند، ایجاد کنید چرا که این رشته ها می تواند در درآمدزایی موثر واقع شود. این موارد نیاز به برنامه ریزی و نگاه نو دارد. اگر بتوانیم این نگاه نو را طراحی کنیم، موفق خواهیم شد.

مباحث فرهنگی از جمله ارتقای سطح فرهنگی استاد، کارمند و دانشجو باید در دستورکار مسئولان دانشگاه قرار گیرد

وی در ادامه با بیان اینکه مباحث فرهنگی نیز در دانشگاه ها از اولویت ویژه ای برخوردار است، گفت: بحمدالله دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام در این زمینه توفیق خوبی داشته است و مباحث فرهنگی اعم از ارتقای سطح فرهنگی استاد، کارمند و دانشجو باید در دستورکار مسئولان دانشگاه قرار گیرد.

دکتر رهبر تاکید کرد: پسوند «اسلامی» دانشگاه آزاد اسلامی به معنای واقعی اسلامی باید در دانشگاه موج بزند.

دو بال ایمان و علم می تواند باعث توسعه و پیشرفت دانشگاه باشد

وی با بیان اینکه دو بال ایمان و علم به طور همزمان می تواند باعث توسعه و پیشرفت دانشگاه باشد، گفت: ما باید برنامه ای طراحی کنیم تا با استفاده از مزیت های منطقه بتوانیم علم را به ثروت تبدیل کرده و ارزش افزوده ایجاد کنیم.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی تاکید کرد: باید فرهنگ ایرانی و اسلامی به معنای واقعی خود در دانشگاه به وجود آید.

دکتر فرهاد رهبر خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام گفت: ساختار دانشگاه باید چابک شده و هزینه ها کاهش یابد. همچنین می توان از خوابگاه های اضافی واحد برای خوابگاه متأهلی نیز استفاده شود.

لزوم وجود درآمدهای غیر شهریه ای در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی

وی در ادامه با تاکید بر لزوم وجود درآمدهای غیر شهریه ای در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی، گفت: در نظر گرفتن شأن دانشگاه، مزیت های استان و طرح برنامه کسب و کار با نرخ بازدهی سه‌ساله باید در این زمینه مد نظر قرار گیرد.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خطاب به مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام گفت: شما مسئولید و می توانید متناسب با طرح ها و برنامه های ابلاغ‌شده فعالیت کنید. امیدوارم دانشگاه آزاد اسلامی استان ایلام به خاطر مزیت های موجود در استان یکی از پررونق‌ترین و پردرآمدترین دانشگاه های آزاد اسلامی کشور شود.